Ansamblul vatra aduce trofeul festivalului național de dans de caracter “Varazze città” 2022, la Torino

Ansamblul vatra aduce trofeul festivalului național de dans de caracter “Varazze città” 2022, la Torino

La finalul unei săptămâni pline, 18 elevi ai Școlii de Dans și Artă Primo Passo (din care face parte și Ansamblul Vatra din Torino) au participat duminică, 20 martie 2022, la Festivalul Național de Dans de caracter „Varazze Città”, organizat de ASD Bayron Dance.

La această competiție au participat 9 școli de dans de pe teritoriul Italiei, precum și 110 dansatori în total.

Cursanții școlii noastre au prezentat un program artistic alcătuit din 7 coregrafii. Dintre acestea, cinci au purtat semnătura profesoarei Sofia Zaynetdinova, iar două dintre dansurile expuse de elevii Primo Passo, reprezentați în concurs de Ansamblul Vatra, au fost puse în scenă de profesorul Iurie Raileanu.

Munca și dedicarea elevilor de la Primo Passo au fost recunoscute pe deplin. Astfel, în urma evoluţiilor foarte bune avute la Varazze, elevii de la Primo Passo au fost distinși cu medalii, diplome pentru cele mai bune coregrafii, dar și marele premiu: Trofeul Festivalului – unul din doar două acordate în această sublimă și acerbă competiție.

De asemenea, pentru programul artistic de succes prezentat de Grupul Vatra la Varazze, instructorul Iurie Raileanu a fost distins cu medalie și diplomă pentru „cea mai bună coregrafie”, pentru „Suita din Basarabia”.

Festivalul Național de Dans de caracter „Varazze Città” 2022 a fost prezentat de artista Stela Simona. 

Astfel, profesorii Iurie Raileanu și Sofia Zaynetdinova au plecat de la Varazze cu unul și același gând: “Fiecare elev este o stea a cărei strălucire depinde de profesionalismul și dăruirea noastră”.

Pentru elevii școlii noastre urmează o perioadă plină de repetiții și emoții constructive pentru spectacolele și competițiile anului 2022.

Așa că le urăm succes! Suntem mândri ei și nerăbdători să le fim alături la următoarea lor evoluție!

About Author

Related posts

Maestrul ionel garoafă despre iurie raileanu, la bușteni: “un om care nu și-a luat nici casă, nici mașină, pentru a înființa o școală de dansuri populare în italia”

Trei zile cât o sărbătoare a jocului tradițional românesc. Un eveniment desfășurat la Bușteni, în perioada 13 – 16 octombrie 2022, acolo unde și-au dat întâlnire mai marii dansului...

Citește mai mult

Bușteni – trei zile de seminarii și tradiții coregrafice de la mai marii dansului folcloric

Scopul acestui colocviu este de îndrumare metodologică a celor care activează în domeniul culturii, precum și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului culural...

Citește mai mult

Lasă un răspuns