fbpx

Ansamblul Veselia

Adulți – NIVEL INTERMEDIAR

Ca român, este inevitabil să nu fii angrenat într-o petrecere în care predomină dansurile populare. 

Din grupul dansatorilor intermediari fac parte tineri sau adulți ai școlii de dans Vatra care, datorită evoluției la cursuri, au trecut de nivelul de începători la următorul – Nivelul intermediar.

În acest modul, ne concetrăm pe dansul în pereche și însușirea celor mai cunoscute jocuri românești. Ca dansator intermediar, vei juca cu încredere pe cele mai întâlnite ritmuri populare, la nunți sau orice alt eveniment din viața ta. 

În cadrul Grupului Vatra, în anul 2020, a fost creat un grup format din tineri și adulți de nivel intermediar, denumit Ansamblul Veselia.

Acest Ansamblu are în repertoriu dansuri din toate regiunile țării și coregrafii minuțioase pe care ariștii de la Veselia le prezintă cu mândrie la spectacolele organizate în Diaspora. 

Criterii de selecție în Asamblul Veselia:

Trecerea de la nivelul de începători la unul superior este stabilită de unul dintre instructorii Vatra. 

Prin urmare, selecția pentru Ansamblul Veselia se face din rândul elevilor care au finalizat cursul de începători și au demonstrat mobilitate, simț muzical, expresivitate, cunoștințe privind dansurile studiate la nivelul lor. 

Mai multe despre Veselia…

 

Pasiune, energie, emoție, tradiție, dans. Toate la un loc înseamnă VESELIA. Adică, noul ansamblu care a luat naștere, în anul 2020, în sânul Grupului Vatra din Torino, sub îndrumarea instructorului coregraf Iurie Răileanu, din dorința de a continua promovarea culturii tradiționale. 

Format dintr-o echipă mixtă, alcătuită din tineri și adulți, Veselia este un nume cât o poveste despre oameni diferiți ca vârste și zone de proveniență, dar uniți prin armonie. 

 „Este un grup cu multă energie. În interiorul acestui grup, în vreme ce tinerii produc adrenalină, cei în vârstă o absorb, apoi, cu toții emană energie. Când i-am întrebat cum vor să se numească, singurul cuvânt pe care îl auzeam din partea lor era chiar cuvântul <<veselie>>.  Încercau să mă ajute să le găsesc un nume, explicându-mi că ei sunt veseli. Și am fost, numaidecât, de acord. Ei sunt Veselia în Grupul Vatra”, a explicat instructorul Iurie Răileanu. 

Ansamblul “Veselia” își propune să valorifice folclorul tradițional din toate zonele etnografice ale României. Veselia este un grup eterogen, în care oamenii sunt uniți tocmai prin elementele lor distinctive.  

În ciuda faptului că majoritatea membrilor îndeplinesc diferite activități de-a lungul unei zile, dansatorii ajung la curs cu dorința de a crea o atmosferă armonioasă, mereu cu zâmbete și veselie, încercând fiecare să-și îndeplinească o misiune sfântă: aceea de a-și păstra veselia și dragostea pentru folclor nealterate. 

Dacă ești atras de dansul popular românesc, dar timiditatea te împiedică să te lansezi într-o experiență unică, te așteptăm în mijlocul nostru și te vom ajuta să devii membru Veselia!

Și să nu uităm: unde Veselia răsună, numai oameni buni se adună!