fbpx

Atelier de comunicare

Cursul se adresează tuturor celor care doresc să învețe limba română și să asimileze noțiuni din Istoria românilor, Geografia României și Folclor. 

Cursul de “Limba română și comunicare” din cadrul Grupului Vatra reprezintă dorința noastră de a le oferi copiilor, tinerilor și adulților un program didactic în limba română literară, prin intermediul căruia să le acordăm posibilitatea să descopere valorile naționale.

Încă de la lansare, proiectul “Limba română și comunicare” s-a bucurat de susținerea Guvernului României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni.

De-a lungul orelor de curs, elevii sunt îndrumați cu sfaturi și ajutați prin activități interactive să asocieze limba română cu un sentiment de confort. 

Metoda de predare se bazează pe dialog, conținuturi multimedia, jocuri de creativitate și exerciții practice într-un mediu relaxat.

Atelier pentru copii

Este locul în care copiii născuți în Italia simt și gândesc românește. S-a creat cu scopul de a trezi și menține interesul pentru studierea limbii române în rândul copiilor români născuți în străinătate. 

Copii cu vârste între 5 și 9 ani –  în fiecare luni, de la ora 17.30 la 18.30;

Durata: 60 de minute, o dată pe săptămână. Cursul se desfășoară de-a lungul unui an școlar.

Atelier pentru adolescenți

“Ateliere de autocunoaștere și comunicare pentru adolescenți”.

Ne propunem să-i ajutăm pe viitorii adulți să socializeze cu ușurință, să își trateze timiditatea, să-și îmbunătățească imaginea de sine și abilităţile de comunicare.

În mod cert, adolescența este o perioadă plină de întrebări, experimentări, căutări. Pentru adolescenții români, această perioadă reprezintă, dincolo de căutarea sensului în viața, inclusiv descoperirea și înțelegerea propriilor rădăcini.

Prin acest Atelier, ne propunem să îi ajutăm pe adolescenții români să descopere valorile și farmecul României prin însăși limba care ne aparține.

Vom fi răspunsul câtorva întrebări esențiale, specifice acestei minunate etape a vieții.

Copii și adolescenți  cu vârste între 10 și 16 ani –  în fiecare luni, de la ora 18.30 la 19.30.

Durata: 60 de minute, o dată pe săptămână.Cursul se desfășoară de-a lungul unui an școlar.

Atelier pentru adulți

Atelierul nostru se adresează adulților dornici de comunicare pe teme menite să ne descrețească frunțile, să ne îmbogățească sufletește și să ne ajute să comunicăm mai eficient cu copiii, cu rudele, cu șefii sau, pur și simplu, noi între noi. 

Ne descoperim, ne inspirăm și experimentăm emoții puternice și benefice!

In fiecare luni de la orele 20:00 la orele 21:00

 

Durata: 60 de minute, o dată pe săptămână.