fbpx

Cu Cerul de acasă în suflet…

Capitolul 1:

De Gherghina Tofan

Deși vremurile sunt potrivnice evenimentelor cultural-artistice directe, salvarea ,,iubitorilor de frumos” a venit  din partea  unor oameni pasionați de munca lor, luând greutățile drept o nouă provocare.

Cu sacrificii imense, de timp și bani, dar și încredere în forțele proprii, acești doi protagoniști ai istorisirii noastre, în colaborare cu alți câțiva prieteni, au decis înființarea unui Departament Media în cadrul Asociației Primo Passo.

Este vorba despre Iurie Răileanu, coregraf și  Președinte al Asociației, împreună cu jurnalista de la postul de Radio Torino Internațional, Luiza Dinică, ce începuse deja în cadrul Asociației Primo Passo, cursuri de Comunicare și Limba română pentru copii și adulți.

Restricțiile ne-au obligat la distanțare fizică și la purtarea măștii pe față, dar nimeni nu ne-ar fi putut distanța de pasiunile noastre, ori pune măști pe suflet…

Timpul, care trece implacabil, a lăsat și poate va mai lăsa urme adânci în inimile noastre, prin pierderea unor persoane dragi ori prin dorul de cei aflați la mii de kilometri distanță.

Întorcându-mă în timp, trebuie să mărturisesc că adevărata mea colaborare cu Grupul Vatra a început cu mulți ani în urmă… de Ziua Copilului, 2013.  Împreună cu alți artiști din Piemonte, dansatorii acestui minunat grup au participat la programul artistic prilejuit de inaugurarea Bibliotecii românești ,,Grigore Vieru” din cadrul Asociației romano-italiană Frăția.

Ne-am apreciat și sprijinit reciproc în evenimente care aveau să facă simțită prezența și valoarea artistică a spiritului românesc în cadrul comunității și chiar între comunitățile din întreaga provincie.

Luizei Dinică, redactorul șef al Departamentului Media, îi datorez participarea și colaborarea la o parte dintre activitățile de anvergură desfășurate în cadrul Bibliotecii românești ,,Grigore Vieru” din Torino, fie legate de omagierea unora dintre scriitorii reprezentativi pentru Literatura română, fie în cadrul Atelierului de Creație ,,Armonii de toamnă”.

Prezența și profesionalismul său au adus o notă în plus acestor manifestări, împreună cu participarea unor nume de referință din spațiul cultural românesc.

Poate, tocmai aceste colaborări mi-au adus onoranta propunere de a face parte din acest grup de oameni inimoși ce își dedică viața semenilor și valorilor cultural-artistice ale Neamului românesc!

Abia aștept să vă aduc… ,,vești și povești” de INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ!

Va urma!

Citește și: CU CERUL DE ACASĂ ÎN SUFLET…Capitolul 2