Cursuri de balet pentru adulți? Daaaa!

Cursuri de balet pentru adulți? Daaaa!

Beneficiile baletului sunt numeroase și poți profita de ele la orice vârstă.
Însă, pentru a-ți face curaj să te înscrii la cursurile de balet pentru adulți începători, trebuie să înțelegi că niciodată nu este prea târziu pentru…balet.
Se spune că baletul este o artă dificilă cu care trebuie să iei contact încă din copilărie. Nimic mai neadevărat! Baletul trebuie început de timpuriu doar dacă îți dorești să ajungi prima balerină a Teatrului Scala din Milano, de exemplu. Dacă, odată ajuns la vârsta maturității, regreți că nu ai practicat această sublimă ramură a dansului, atunci nu mai sta pe gânduri!

Înscrie-te la cursurile Școlii de dans Primo Passo din Torino!

Vei avea ocazia să înveți sub îndrumarea profesoarei Sofia Zaynetdinova, dansatoare profesionistă, profesoră de balet și coreografă, absolventă a Universității de Stat de Cultură și Arte din St Petersburg.

Câteva dintre beneficiile baletului pentru adulți

În primul rând, baletul înseamnă armonie, creșterea stimei de sine, eliminarea stresului cotidian.

Mai mult, baletul are avantajul că lucrează toți mușchii și, astfel, arzi calorii! Chiar și atunci când este practicat la vârsta maturității, baletul îți tonifică mușchii, te ajută să ai o postură frumoasă, sporește flexibilitatea corpului, îmbunătățește circulația sângelui și ajută inclusiv sistemul cardiovascular.

Cursurile de balet pentru adulți începători organizate de Școala Primo Passo sunt potrivite pentru orice persoană, indiferent de sex sau vârstă.

Programul cursului de balet pentru adulți începători se bazează pe exerciții relaxante, menite să ajute sănătatea fizică și mentală a fiecărui cursant.

Cum te îmbraci la lecția de balet?
Echipamentul trebuie să fie comod. Body, tricou, fustă, colanți, cipici pentru dansuri sau balerini flexibili, poți purta orice obiect vestimentar care vei considera că îți va oferi confortul necesar pentru a face exercițiile de bază.

Cursurile de balet organizate de Școala de Dans și Artă Primo Passo se desfășoară în Via Gressoney, nr 29/B, din Torino.

Dincolo de talentul indiscutabil și formarea profesională dobândite sub îndrumarea unor maeștri ai baletului rus, pe maestra Sofia Zaynetdinova o vei iubi din primele clipe pentru răbdarea și vocea caldă cu care îți va explica exercițiile. Alături de ea, vei dezvolta abilități de comunicare, vei căpăta o postură elegantă a corpului și, fără dubii, îți vei îmbunătăți potențialul artistic.

Restul este poezie! 🙂

About Author

Related posts

NOU | Calendarul cu evenimente al Şcolii Grupul Vatra, pentru tot anul 2024. Iată pe unde urmează să ne întâlnim!

Şcoala de dansuri tradiţionale româneşti "Grupul Vatra" din Torino organizează şi participă la cele mai multe şi mai diverse evenimente ce au loc în comunitatea românească din Italia, iar...

Citește mai mult

IA cusută la Grupul Vatra a cucerit privirile străinilor, la Târgul Internațional de Turism de la Milano

Elevele din Atelierul de cusături tradiționale, din cadrul Școlii Grupul Vatra, au participat duminică, 4 februarie 2024, la evenimentele dedicate ianugurarii Târgului Internațional de Turism de la Milano (BIT...

Citește mai mult

Drapelele României și Moldovei vor fi purtate cu mândrie de dansatorii de la Grupul Vatra, la parada Carnavalului din Venaria Reale

Imagini cu parada vor fi transmise ÎN DIRECT pe pagina de Facebook “Grupul Vatra” Va fi o explozie de culori și veselie duminică, 4 februarie, pe străzile centrale din...

Citește mai mult

Lasă un răspuns