Despre noi

Este locul în care, în ultimii 10 ani, mii de români din Regiunea Piemont au învățat să danseze românește

Suntem o echipă tânără formată din profesioniști români și moldoveni: instructori, coregrafi, sindicaliști, jurnaliști, cameramani, contabili și profesori, entuziaști și care iubim să ne implicăm, să creăm și să organizăm:

  • Cursuri de dansuri populare
  • Cursuri de limba română și comunicare
  • Ateliere de creație și meșteșugărești,
  • Concursuri, concerte și spectacole
0
Elevi
0
Evenimente
0
Ore muncite

Inițiativa instructorului coregraf Iurie Răileanu.

Grupul Vatra a fost înființat în Torino, pe 25 septembrie 2011

Departe de meleagurile natale!

Vatra înseamnă o punte între România și Italia, pentru foarte mulți români fiind singura familie și unicul contact cu țara de origine.

Profesionalismul și calitatea reprezintă cheia succesului nostru

Într-o lume în continuă schimbare, ne păstrăm reperele autentice, singurele în măsură să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, indiferent de vremuri.

Dansul nu este doar un mijloc pentru a te distra și a învăța niște pași, este și o modalitate de a te cunoaște pe tine, pe ceilalți, ba chiar prin care poți clădi o familie sau își poți găsi un rost în viață.

Tradiția renaște cu noi!

0
+
Cursuri finalizate
0
Premii câștigate
0
Ore de muncă/lună
0
+
Studenți fericiți

Echipa noastră

Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei deveni mai bun!

Iurie Raileanu

Coreograf de Dansuri Populare

Luiza Diculescu

Profesor de limba romana

Narcisa Razma Apostol

Meșter popular- Atelier de IE

Carmen Rotariu

Instructor de dansuri populare

Sofia Zaynetdinova

Coreograf & Profesor de Balet

Ioan Ungurianu

Fotograf & Videograf

Andreea Mititiuc

Secretară

Dumitru Volosin

Contabil

Grupului Vatra ne ghidează spre scopuri care au rolul de a îmbunătăți viața membrilor noștri.

Valorile Noastre

Vă chemăm pe toți la Vatra, în jurul ”focului” dragostei pentru folclor, să ne amintim, să păstrăm, să valorificăm și să arătăm și altora tot ce avem noi mai frumos: muzica, dansul popular, costumul popular, graiul nostru, arta și tradiția noastră, precum și toată suflarea românească îngrijită cu suflet la vatră.

null

Familie

Familia perpetuează neamul romenesc și protejează valorile naționale și spirituale. De-a lungul primului deceniu al Grupului Vatra, numeroase familii s-au format prin împărtășirea respectului față de tradiții și pasiunii pentru dansul popular.
null

Spiritualitate

Valorificarea și insuflarea spiritualității poporului român, transmiterea tradițiilor și datinilor noastre, reprezintă o datorie morală, ce ne revine încă de la naștere prin însăși identitatea noastră.
null

Creativitate

Dansul și toate activitățile care presupun educația prin artă, contribuie considerabil la dezvoltarea creativității și personalității celui care le practică.
null

Distracție

Practicarea unui dans sau unei activități în grup, înseamnă o modalitate plăcută prin care poți atrage energie pozitivă și veselie în viața ta. La Vatra îți faci prieteni, participi la evenimente, petreci timp agreabil împreună cu oameni cu care poți avea multe în comun.