Despre Sabin Dobos

Sabin Doboș

Data nașterii: 27 Aprilie 1975, Roman

Sabin Doboș deține funcția de trezorier al Asociației Primo Passo, din anul 2017. Intrarea sa în echipa Primo Passo s-a produs într-un mod atipic. A fost el cel dus de mână de fiul care își dorea să intre în grupul de dansatori Vatra, după ce îi admirase la câteva spectacole. Așa că, într-o zi, fiindcă tatăl tot amâna punerea în practică a promisiunii, copilul i-a spus clar și răspicat: “Ori mă duci tu, ori vorbesc cu un avocat”.

Deși amuzat peste măsură, Sabin s-a conformat și l-a înscris pe mezinul familiei la cursurile de dansuri populare românești.

La Vatra a găsit o mână de oameni minunați, cu care a legat rapid prietenii.

Alături de ei a pătruns într-o lume armonioasă, în care a avut prilejul să se îmbogățească spiritual, căci, “băiat de asfalt” fiind, precum însuși el se descrie, în România cunoscuse puțin din tradițiile neamului.

Este și motivul pentru care, astăzi, se consideră mai bogat lăuntric și, în același timp, un norocos, întrucât, de când colaborează cu Asociația Primo Passo, a descoperit valorile și frumusețea folclorului românesc.

În prezent, în cadrul Asociației Primo Passo, lui Sabin îi revine rolul de trezorier, dar se dedică inclusiv laturii artistice, participând la organizarea spectacolelor, precum și a Atelierelor meșteșugărești sau laboratoarelor de creație.

Sabin Doboș este, alături de președintele Asociației Primo Passo, Iurie Răileanu, cel care supraveghează și verifică buna desfășurare a activităților interne și evenimentelor externe.

Pe de altă parte, dincolo de rolul de a gestiona și administra bunurile și sumele de bani provenite din fonduri private sau publice, asemenea tuturor colaboratorilor Asociației Primo Passo, a fost și el cucerit de farmecul dansului tradițional. Astfel, pe lângă rolurile ce-i revin din funcțiile menționate mai sus, Sabin este și un bun dansator în Ansamblul Strămoșeasca.

De sub masca sa pragmatică, încă de la primul schimb de replici, iese la iveală un om sensibil, un tată iubitor, atent la detalii și un mare iubitor de artă și tradiții.

About Author

Related posts

Lasă un răspuns