fbpx

Grupul Vatra vine la Milano

Instructorul Iurie Răileanu deschide o școală de dans în Milano

Înscrie-te! Fii printre primii care vor forma noul grup de dansatori.

O nouă școală de dansuri tradiționale românești se va deschide, din octombrie 2021, în orașul Milano, din inițiativa instructorului și coregrafului Iurie Răileanu, fondatorul Grupului Vatra din Torino. 

Cei care doresc să descopere farmecul dansurilor tradiționale, sunt invitați să se înscrie deja, întrucât locurile sunt limitate!

„Scopul înființării acestei noi școli este acela de a crea în primul rând o comunitate de prieteni, dar și de a valorifica patrimoniul cultural tradițional și de a transmite dansurile populare iubitorilor de folclor și dans, în general”, a declarat Iurie Răileanu. 

Noua școală va respecta aceleași valori pe care se sprijină, de 10 ani, Grupul Vatra: dragoste pentru folclor, pasiune pentru dans, respect pentru tradiții, unitate și seriozitate. 

Cu o experiență în dans de peste 20 de ani, Iurie Răileanu explică motivele pentru care tinerii ar trebui să învețe dansurile populare românești.

“Învățarea dansurilor populare înseamnă o garanție a păstrării identității culturale în această zonă a Europei, în care suntem departe de meleagurile natale și de tradițiile specifice. Prin dans îți păstrezi identitatea, stabilești legături cu ceilalți, dar și cu propria persoană. Dansul înseamnă sănătate, prieteni, familie. Îndemn toții românii să vină la dansuri, să-și înscrie copiii la dansurile tradiționale și să descopere singuri toate beneficiile. Eu sunt convins că se vor îndrăgosti rapid de farmecul dansului popular și vor regreta că nu ne-am întâlnit mai devreme”, spune instructorul Iurie Răileanu.  

În prezent, Iurie Răileanu este instructor și coregraf la școala de dansuri Grupul Vatra din Torino, unde deține conducerea artistică a trei Ansambluri: Ansamblul Vatra, Ansamblul Strămoșească, Ansamblul Veselia si grupurile de copii si adolescenti.

Grupul Vatra a fost fondat în anul 2011, iar în cei 10 ani de existență, sute de copii, tineri și adulți i-au trecut pragul. 

De-a lungul timpului, elevii pregătiți în cadrul școlii de dans “Grupul Vatra” au evoluat atât pe scenele teatrelor din Italia, cât și pe cele internaționale, înregistrând performanțe rapide și demne de invidiat. 

În Milano, cursurile de dansuri tradiționale românești se vor desfășura în fiecare marți, copii 17:30 – 19:00, adolescenți 19:00 – 20:30 , adulți 20:30 – 22:00.

Pentru înscrieri completati formularul, pentru mai multe informații 3807543327.