La împlinirea a 10 ani de existență, Grupul Vatra a sărbătorit printr-un spectacol cu folclor autentic românesc

La împlinirea a 10 ani de existență, Grupul Vatra a sărbătorit printr-un spectacol cu folclor autentic românesc

Bucurie, dăruire, ritm, folclor autentic și multe emoții, acestea sunt cuvintele cheie ce definesc spectacolul dedicat școlii de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino, cu prilejul împlinirii a 10 ani de activitate.

 

Peste 130 de artiști au încântat sufletele a 500 de persoane prezente, duminică, 29 mai 2022, în sala Teatrului Grande Valdocco din Torino, de-a lungul unui spectacol cu dansuri tradiționale din diferite regiuni ale țării. Spectacolul aniversar al Grupului Vatra, prezentat de jurnalista radio Luiza Dinică Diculescu, a culminat cu participarea extraordinară a valorilor artistice Surorile Osoianu.

Impresionate de copiii școlii de artă populară “Grupul Vatra” din TorinoSurorile Osoianu i-au implicat pe cei mici în spectacol, cântând împreună cu aceștia.

“Ne-au emoționat copiii pe care i-am găsit la școala Grupul Vatra. Este ceva nemaipomenit să vezi atâția copii îmbrăcați în costumul nostru popular, dansând românește. În România și Republica Moldova nu există așa ceva, o școală cu atât de mulți copii, pentru că este foarte greu să lucrezi cu copii care au vârste atât de mici”, a spus Maria Osoianu, aprobată de artistele renumitului ansamblu etnofolcloric familial alcătuit din 5 surori.

De la Torino, Surorile Osoianu au plecat cu sufletul plin de bucurie spre Craiova, să le poarte și oltenilor mesajul cântecului lor sfredelitor, căci renumitele artiste sunt iubite în tot spațiul românesc prin melodiile ce exprimă, intactă, autenticitatea folclorului românesc în România, Moldova, dar și peste hotarele acestora.

Pe scena Teatrului Grande Valdocco din Torino au evoluat elevii școlii Grupul Vatra, de la mic la mare, și anume: Baby Folk (4 – 7 ani); Ansamblul de copii Mugurel, Ansamblul de adolescenți Vatra Junior, Ansamblul Vatra, Ansamblul Veselia și Ansamblul Strămoșeasca, spectacolul fiind presărat și cu elemente din dans internațional, executate cu măiestrie de Ansamblul Vatra, elevele corpului de balet al școlii, precum și grupul de fete Elle, pregătite de maestra Sofia Zaynetdinova.

Coregrafiile puse în scenă au fost lucrate în cel mai mic detaliu de maeștrii coregrafi Iurie Raileanu și Sofia Zaynetdinova. De-a lungul antrenamentelor și pregătirilor pentru spectacolul aniversar, elevii școlii Grupul Vatra au fost instruiți de profesorii Carmen Rotariu, Iurie Raileanu, precum și de profesoara Sofia Zaynetdinova. 

Spectacolul a fost imortalizat de Departametul Media al Școlii Grupul Vatra, reprezentat de cameramanul și fotograful Ionut Ungurianu și Alexandra Ungurianu. 

Partener media: Revista IR

Momente din spectacolul aniversar al Grupului Vatra din Torino au fost captate și de fotograful Mihai Bursuc, din partea Rotalianul – Revista Românului din Italia.

Un interviu video realizat de reporterii Revistei IR – Inspirație Românească va fi, în curând, transmis pe canalul de YouTube “Grupul Vatra”

Galeria FOTO este în curs de actualizare.

Vom reveni!

About Author

Related posts

NOU | Calendarul cu evenimente al Şcolii Grupul Vatra, pentru tot anul 2024. Iată pe unde urmează să ne întâlnim!

Şcoala de dansuri tradiţionale româneşti "Grupul Vatra" din Torino organizează şi participă la cele mai multe şi mai diverse evenimente ce au loc în comunitatea românească din Italia, iar...

Citește mai mult

IA cusută la Grupul Vatra a cucerit privirile străinilor, la Târgul Internațional de Turism de la Milano

Elevele din Atelierul de cusături tradiționale, din cadrul Școlii Grupul Vatra, au participat duminică, 4 februarie 2024, la evenimentele dedicate ianugurarii Târgului Internațional de Turism de la Milano (BIT...

Citește mai mult

Lasă un răspuns