Mesajul transmis de instructorul iurie raileanu de ziua mondială a dansului

Mesajul transmis de instructorul iurie raileanu de ziua mondială a dansului

La 29 aprilie, întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Dansului. Cu acest prilej, instructorul și fondatorul Școlii de dans Grupul Vatra din Torino, Iurie Raileanu, a ținut să sublinieze motivele pentru care oamenii ar trebui să danseze.

Prin dans îți păstrezi identitatea, stabilești legături cu ceilalți, dar și cu propria-ți persoană. Dansul înseamnă sănătate, prieteni, familie. Dansul schimbă destine! De multe ori, la Vatra, vin persoane care par pierdute, descumpănite. Odată ce încep cursurile de dans, oamenii devin mai încrezători, mai curajoși, ceea ce îi ajută să descopere în ei resurse inepuizabile de energie și calități care îi ajută atât pe plan personal, cât și pe plan profesional”, menționează Iurie Raileanu, instructor de dansuri populare și internaționale, în cadrul Școlii de dans Grupul Vatra din Asociația Primo Passo.

„Coregrafiile mele sunt afirmarea a ceea ce sufletul meu nu poate exprima în cuvinte. Eu mă exprim greu prin cuvinte. Atunci când vreau să transmit cele mai profunde sentimente, dansez. La mulți ani iubitorilor acestui sport, căci, prin pasiunea lor, sunt deosebiți. La rândul meu, dincolo de experiența acumulată, consider că nu tehnica mă face special, ci pasiunea mea și energia pe care mi-o dă dansul”, a mai spus Iurie Raileanu.

Ziua Mondială a Dansului a fost instituită în 1982, la iniţiativa Comitetul de Dans al Institutului Internaţional de Teatru, principal partener al UNESCO privind artele spectacolului. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Scopul evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Dansului este acela de a sublinia latura universală a acestui sport, ce depăşeşte frontierele politice, culturale sau etnice.

About Author

Related posts

Maestrul ionel garoafă despre iurie raileanu, la bușteni: “un om care nu și-a luat nici casă, nici mașină, pentru a înființa o școală de dansuri populare în italia”

Trei zile cât o sărbătoare a jocului tradițional românesc. Un eveniment desfășurat la Bușteni, în perioada 13 – 16 octombrie 2022, acolo unde și-au dat întâlnire mai marii dansului...

Citește mai mult

Lasă un răspuns