fbpx

„Rămâi aproape de copilul tău”, o campanie pentru părinții plecați la muncă în străinătate

„Rămâi aproape de copilul tău”, o campanie pentru părinții plecați la muncă în străinătate

Din Italia, Spania, Germania, Anglia, de oriunde ai fi, fă-l să simtă că îi ești aproape!

Copiii rămași în România, în urmă plecării părinților la muncă în străinătate, indiferent de relația pe care o au cu rudele în grija cărora urmează să fie, acumulează o durere profundă în suflet.

Mulţi dintre părinţii români sunt nevoiţi să își caute un loc de muncă în străinătate. Lipsa lor determină schimbări dramatice în viața familiei, copiii rămași acasă fiind printre cei mai afectați. Foarte mulți dintre ei se confruntă cu dificultăți emoționale, devenind neîncrezători, dezvoltând sentimente de abandon, vinovăție și au un interes scăzut pentru școală, informează Organizatia Salvaţi Copiii România.

Pentru ei, dar și pentru părinții lor, Salvaţi Copiii a lansat campania de ajutorare „Rămâi aproape de copilul tău!”.  Prin intermediul acestui program, părinții și copiii vor primi sprijinul de care au nevoie, pentru a scapa de sentimentul de vinovăție, dar și pentru a comunica eficient cu copilul, astfel încât minorul să se simtă protejat și să nu rămână cu răni adânci în urma acestei rupturi. Totodată, vor descoperi drepturile și modalitățile ce vor asigura accesul copiilor la servicii de sănătate și educaționale, la protecție juridică sau la beneficii sociale.

Din 2015 Salvaţi Copiii a pus la dispoziţia părinţiilor care pleacă la muncă în străinătate un serviciu de consiliere. telefonică la 0800.070.040 şi 031.405.30.72 şi online, prin platforma www.copiisinguriacasa.ro.

„Dacă ești părinte plecat la muncă în străinătate sau intenționezi să faci acest lucru, dacă ești părinte rămas cu copilul, în condițiile în care celălalt părinte este migrant sau dacă ai în grijă un copil cu părinții plecați la muncă în străinătate, vei găsi AICI (www.copiisinguriacasa.ro) informații, sfaturi și sprijin care să te ajute să-ți îndeplinești cu bine misiunea față de copil, sprijinindu-l în evoluția lui. Totodată, vei găsi informații juridice cu privire la importanța și modalitatea de desemnare a unui reprezentant legal al copilului, în lipsa ambilor părinți. Iar dacă vei avea nevoie de un sfat în plus, poți contacta specialiștii Salvați Copiii prin telefon, prin e-mail sau direct în orașele în care avem programe locale”, subliniază specialiștii Salvaţi Copiii România.

Sursă foto: www.copiisinguriacasa.ro