Scrisoare către elevii grupului vatra

Scrisoare către elevii grupului vatra

de Iurie Raileanu

„Mările calme nu au ajutat niciodată un marinar să obțină experiență”, spunea Franklin D. Roosevelt.

Vom ieși cu toții, mai puternici, din aceste ape tulburi. Vom continua cu pasiune și determinare să îmbunătățim metodele de predare, echipamentul din dotare și tot ceea ce ne-ar putea ajuta să obținem cele mai bune rezultate.

Dar premiul cel mare, noi toți cei de la Vatra, elevi sau instructori, oameni din organizarea școlii, absolut toți, deja l-am obținut.

Ce mi-a venit?!

Ei bine, dați-mi voie să vă explic nevoia mea de a vă mulțumi, astăzi.

Înainte de toate, astăzi, simt nevoia să vă mulțumesc nu doar vouă, actualilor elevi ai Vetrei, ci tuturor celor care au trecut pragul Grupului Vatra.

Știu cât este de greu să te rupi de locurile natale, de oamenii dragi, să te simți legat de mâini și de picioare într-o lume căreia simți că nu-i aparții.

În ciuda tuturor provocărilor, împreună am creat o lume blândă, în care arta calmează dorul de casă: lumea oamenilor de la Vatra. Pentru asta vă sunt recunoscător!

Înainte de orice diplomă, asta cred eu că ne oferă Vatra: o viață mai bună, mai frumoasă!

Mă înclin în fața curajului vostru de a vă urma sufletul într-o lume în care, la un moment dat, cu toții ne-am simțit înstrăinați, pierduți, temători.

Și tocmai pentru că schimbarea țării de origine este, deseori, dureroasă, am creat Vatra. Să avem de unde pleca și unde să ne întoarcem, atunci când ne spune inima, atunci când toate ni se par… prea departe.

Vă stimez pentru că v-am cunoscut, pentru că m-ați ajutat să devin un profesionist, pentru că ați ales Vatra, ca să puteți fi voi cei care sunteți cu adevărat.

Fiți siguri că și eu am procedat la fel. La Vatra eu, Iurie Raileanu, sunt cel autentic, cel adevărat…

În timp ce continuăm călătoria noastră prin această criză mondială,

vă asigur că nu voi înceta să depun toate eforturile pentru ca Vatra să reziste și să ieșim mai puternici ca niciodată, împreună.

Vă aștept, din septembrie, alături de mine! Avem mai multe cursuri, mulți profesioniști în echipă și avem și o revistă în paginile căreia vom scrie istorie, pentru noi, copiii noștri, nepoții și generațiile noastre viitoare: Revista IR.

Cu admirație deplină,

Iurie Raileanu

Director Revista IR

Fondator și coregraf Grupul Vatra  din Torino

About Author

Related posts

NOU | Calendarul cu evenimente al Şcolii Grupul Vatra, pentru tot anul 2024. Iată pe unde urmează să ne întâlnim!

Şcoala de dansuri tradiţionale româneşti "Grupul Vatra" din Torino organizează şi participă la cele mai multe şi mai diverse evenimente ce au loc în comunitatea românească din Italia, iar...

Citește mai mult

IA cusută la Grupul Vatra a cucerit privirile străinilor, la Târgul Internațional de Turism de la Milano

Elevele din Atelierul de cusături tradiționale, din cadrul Școlii Grupul Vatra, au participat duminică, 4 februarie 2024, la evenimentele dedicate ianugurarii Târgului Internațional de Turism de la Milano (BIT...

Citește mai mult

Drapelele României și Moldovei vor fi purtate cu mândrie de dansatorii de la Grupul Vatra, la parada Carnavalului din Venaria Reale

Imagini cu parada vor fi transmise ÎN DIRECT pe pagina de Facebook “Grupul Vatra” Va fi o explozie de culori și veselie duminică, 4 februarie, pe străzile centrale din...

Citește mai mult

Lasă un răspuns