fbpx

„Spiritul Crăciunului”, spectacolul VATRA care s-a ținut cu casa închisă, la Torino

„Spiritul Crăciunului”, spectacolul VATRA care s-a ținut cu casa închisă, la Torino

La Școala de Dans și Artă Primo Passo, anul 2021 s-a încheiat cu două spectacole de calitate, ambele dedicate Sărbătorilor de Iarnă. Și dacă la primul au participat peste 150 de persoane, cel de-al doilea spectacol s-a ținut cu casa închisă, biletele fiind epuizate în doar câteva zile. O situație mai puțin firească în vreme de pandemie și care avea să ridice la cote maxime emoțiile organizatorilor.

Iar dincolo de publicul numeros, impresionanți au fost și oamenii dornici de frumos, care au format o coadă, în fața Teatrului Piccolo Valdocco din Torino, în speranța că cineva va renunța la propriul bilet și vor avea, astfel, acces în sală.

“A fost impresionant. Mi-au dat lacrimile când am văzut oameni la rând, așezați efectiv în coadă, care sperau ca cineva să le vândă un bilet și să asiste la spectacolul nostru. Oamenii au nevoie de noi, de tradițiile, dansurile, obiceiurile noastre. Am trăit un sentiment greu de descris în cuvinte”, a povestit, vădit emoționată, Dana Cărămidă, dansatoare în Ansamblul Vatra Strămoșească.

Primul dintre aceste evenimente artistice a avut scopul de a scoate în evidență latura multiculturală a școlii Primo Passo. Astfel, pe scenă au putut fi admirate dansuri internaționale, dansuri tradiționale românești, acrobatice, precum și un minunat moment de balet pus în scenă de maestra Sofia Zaynetdinova, un spectacol inspirat de muzica marelui compozitor Piotr Ilici Ceaikovski, având ca temă sărbătorile de iarnă.

De cealaltă parte, duminică, 19 decembrie, la Teatrul Piccolo Valdocco din Torino, spectacolul realizat de artiștii Grupului Vatra din cadrul Școlii de Dans și Artă Primo Passo, a debutat cu un spectacol de balet, ulterior, pe scena teatrului reunindu-se toate regiunile României prin dansuri tradiționale, colinde, obiceiuri și tradiții păstrate cu sfințenie peste generații.

“Ați fost minunați! Voi, în mod cert, veți crește și mai mult de atât! Vatra merită să participe la competiții internaționale. Felicitări, un spectacol de înaltă ținută!”, a declarat, la finalul spectacolului de duminică, un spectator pe nume Simion Iștoc.

„Mulțumim frumos! Am fost mândri să îi vedem pe scenă pe copiii noștri și asta se datorează vouă, profesorilor”, a declarat mama unei eleve din Ansamblul de copii Mugurel.

“Vă mulțumim și, după cum se spune, copiii sunt oglinda părinților, același lucru este valabil și în cazul profesorilor. Ne dăm seama că au o profesoară bună, care reușește să le transmită copiilor dragostea pentru limba română și pentru tradiții, după modul în care au evoluat copiii noștri. Felicitări pentru toată munca și dragostea pe care o dăruiți tuturor copiilor. Vă îmbrățișăm”, a spus Maria, mama unei eleve din Atelierul de limba română și comunicare din cadrul Grupului Vatra.

„Nici nu vă dați seama de cât timp căutăm o școală precum este Primo Passo, cu profesori pregătiți, cu o echipă formată din profesioniști și persoane foarte amabile și dedicate profesiilor lor”, a declarat Manuela, mama unei eleve de la clasa de balet a Școlii Primo Passo.

Evenimentele au fost imortalizate de USIABC studio TORINO.

Rămâneți aproape de noi, în curând vom reveni cu fotografii și materiale video de la ambele spectacole.

Vă mulțumim și vă promitem să fim mereu mai buni!