fbpx

”Viața îți scrie o carte”

de Andreea Nechifor

„Viață e scurtă, trebuie trăită din plin!” De câte ori ai auzit aceste cuvinte? Presupun că îți sunt foarte cunoscute. Mai presupun și că te-ai săturat de acest clișeu, sau poate că nici nu ți-ai dat seama cu câtă superficialitate l-au primit gândurile tale. 

“Vreau să am”, “vreau să fac”, “mi-aș dori”, “nu am timp“.

Da, cu toții vrem multe lucruri, vrem să avem mereu ceea ce au și alții. Nu este nimic greșit în a-ți dori ceva, întrucât doar prin dorințe poți trăi și îți poți atinge obiectivele. 

Dar cum rămâne cu tot ceea ce ai deja? Îți sună cunoscute situațiile în care cei ce ajung să câștige mulți bani, să aibă o casă, o mașină frumoasă, ulterior, să li se pară că nu au, de fapt, nimic? Încearcă să meditezi doar o clipă la cele scrise mai sus. Ai bani? Vrei mai mulți. Ai o casă? Dar parcă ai vrea una mai mare. Ai mașină? Ți-ar plăcea un model mai nou. Și vei avea! Vei reuși să ajungi acolo unde îți propui, dar doar dacă ai inima împăcată. 

Iată de ce, prin aceste rânduri, îți propun să te citești ca pe o carte. 

Cartea fiecăruia dintre noi se numește “ De ce am nevoie pentru a trăi?”.

În această carte personajul principal ești tu, iar scriitorul este viața. Transformă viața într-un om: ea te cunoaște. Viața te cuprinde în orice moment și știe tot ce-ți dorești, în orice clipă.

Îți știe toate golurile. Și tot ea va așterne în carte toate dorințele tale, apoi, ți-o va înmâna la sfârșitul tău. 

Deschizi cartea și citești: ce descoperi? O persoană căreia nu i-a ajuns nimic, iar în unele cazuri, poți să dai peste un om care nu s-a gândit îndeajuns la cei dragi. Ce părere vei avea în legătură cu omul descris de însăși Viața? 

Imaginează-ți următorul scenariu : vei fi supărat, nervos pe tine însuți și vei avea sumedenie de regrete atunci când vei observa că ai avut doar nevoi materiale. Mai mult ca sigur,  capitolul numit “Nevoia liniștii sufletești” va fi scris sumar, pe jumătatea unei pagini. Motivul? Subiectul acesta a fost tratat de protagonist cu SUPERFICIALITATE!

Din păcate, unii oameni consideră bogăția materială mult mai valoroasă decât pe cea imaterială. Tu, omule, nu ai nevoie de cele mai scumpe haine, de cea mai mare casă sau de mașina cu cel mai puternic motor; tu ai nevoie de OAMENI. 

E o lege nescrisă. Existăm pentru a trăi într-o comunitate, pentru a ne înțelege reciproc, pentru a ne împărtăși momentele de bucurie, dar și pe cele mai puțin plăcute. Doar omul poate alina durerea altui om. 

Eu mă simt împlinită atunci când îmi împărtășesc iubirea, când mulțumesc celor din jur, când le arăt cât de drag îmi este de ei: de OAMENII mei.

Ai nevoie de fericirea dăruită de cei dragi! Nu te lăsa păcălit de gândul că vei fi bucuros dacă vei avea mai mulți bani. 

Ține minte ce ți-am spus despre cartea scrisă de viață. Scriitorul ți-o va înmâna când va veni momentul să părăsești lumea aceasta.

Acum, ce părere ai când îți spun că viața e scurtă și că trebuie să o trăiești DIN PLIN?