fbpx

Ziua Universală a Iei 2021 ne-a dat prilejul să fim împreună!

Ziua Universală a Iei 2021 ne-a dat prilejul să fim împreună!

O prindere în horă prin benzi tricolore, cât o prindere de mână în unitate!
Copii și bunici, oameni de toate vârstele, cu toții îmbrăcați in Ie si cu inimile pline de românism și bucurie, Grupul Vatra a marcat Ziua Universală a Iei, duminică, 27 Iunie, printr-un flash-mob organizat în cel mai vechi și cel mai mare parc din orașul Torino, Parcul Valentino.

Manifestarea cultural-artistică a fost organizată sub patronajul Consulatului General al României la Torino și cu susținerea inițiatorilor sărbătorii „Zilei Universale a Iei”, comunitatea La Blouse roumaine.

La sărbătoare a participat și Excelența sa, doamna Ioana Gheorghias, Consulul General al României la Torino, care, prin discursul călduros și atenția acordată fiecărui detaliu, a arătat, încă o dată, grija pe care o poartă constant comunității românești de aici.

Vizibil încântată de evoluția artiștilor, consulul General al României la Torino a ținut ca, la finalul evenimentului, să felicite întreaga echipă a Grupului Vatra, atât pentru momentele artistice oferite comunității, dar, mai ales, pentru determinarea si perseverența datorită cărora au continuat, inclusiv în pandemie, să creeze și să inspire prin arta lor.

Despre cămășile tradiționale românești și istoricul Gurpului Vatra, trectorii și participanții la eveniment au putut descoperi mai multe, din poveștile imprimate pe răvașe confecționate manual și transmise oamenilor în limbile română, italiană și engleză.

În zi de sărbătoare, Grupul Vatra s-a bucurat de aprecieri și multe emoții pozitive, emanate atat din sufletele artiștilor, cât și ale celor veniți să îi admire.

A fost o duminică de neuitat, în care am promovat România și-n care ne-a făcut plăcere să vă revedem sau să vă cunoaștem și să știm că, departe de țară, vă suntem sprijin.